Historie

Op 4 september 1990 is Cantiflora opgericht, de eerste repetities vonden plaats in de technische school St. Paulus o.l.v. dirigent Bruschke.

De naam Cantiflora is een samenstelling van cantare (zingen) en flora (bloeien), een koor uit de Bollenstreek. “Zingende Mensen…..Vrolijke Mensen” was in die tijd het motto en dat geldt nog steeds.

Op 28 november 1992 gaf Cantiflora in de Maartenkerk te Hillegom samen met de “Vredeburgers” uit Limmen haar eerste concert, de publieke belangstelling was groot en de zangers werden op een gul applaus onthaald. In 1995 werd het eerste lustrum gevierd en een jubileum-CD zag het licht.

Cantiflora heeft vele concerten in de regio en daar buiten uitgevoerd. Een hoogtepunt was het concert in museum “De Hermitage” in Amsterdam op 6 mei 2012. 26 oktober 2013 Concert Cantiflora met gastkoor The Moclas Singers uit Huizen in de concertzaal van het Fioretti College, soliste Simone Langeveld, harpiste uit Hillegom.

12 september 2015 Concert in Kasteel Keukenhof tijdens Open Monumenten Dag in Lisse. De doop van dahlia Cantiflora vond tijdens de pauze plaats. 23 oktober 2015 Jubileumconcert Cantiflora, het koor bestaat 25 jaar dus feest, liefhebbers van koormuziek zijn uitgenodigd, dat heeft Cantiflora geweten, de Maartenskerk was zeer goed gevuld, solisten waren Valentina Lazareva sopraan en Frederic Voorn piano.

Vanaf de oprichting zijn nog 4 leden actief lid bij het koor, hieruit blijkt dat de sfeer, de samenzang en samenspraak met de huidige dirigent goed zijn. Elk koor moet ook aan de toekomst denken daarom wordt steeds aan de concert bezoekers gevraagd om eens te komen luisteren in de “Bestemming” men kan zich ook direct aanmelden als nieuw lid. Welkom.

De heren van l. naar r. Piet de Boer, Kees Ippel, Piet van Bruggenum en Theo Warmerdam met erespeld vanwege 25 jarig lidmaatschapConcert Keukenhof 2015

Tijdens de Cultuurweek van 8 tot en met 13 september 2015 zong Cantiflora in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof te Lisse. Uit het veelkleurig repertoire liet Cantiflora van zich horen. Er gebeurde tijdens het concert iets heel speciaals, Cantiflora de naam zegt het al, betekent zingen en bloemen. Zingen en bloemen geven een goed gevoel.

Op 12 september 2015 werd op Kasteel Keukenhof de nieuwe paarse dahlia, gekweekt door H.M. Weijers uit Noordwijkerhout, gedoopt deze is vernoemd naar Cantiflora. Mevrouw Jeannette Voorn, echtgenote van dirigent Frederic Voorn verrichtte de doop, zo werden Cantiflora, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum, en Kasteel Keukenhof floraal en muzikaal in het zonnetje gezet.

Met Dé Cantiflora wordt in het vervolg de dahlia bedoeld.