Recensies

10 juni 2017 Korenfestival Noordwijk:
Op een warme zomerdag maakten de natuurzangers van mannenkoor Cantiflora uit Hillegom diepe indruk in de Jeroenskerk te Noordwijk.

12 mei 2017 Concert Cantiflora in de Kulturele Raad:
Cantiflora is door het Bestuur gevraagd nog een keer een concert te verzorgen in het gebouw van de Stichting Kulturele Raad. Cantiflora heeft dit verzoek gehonoreerd, vooral ook omdat toen niet helemaal duidelijk was hoe de toekomst van de Stichting er uit zou zien. Reprise Concert Cantiflora in het raam. Cantiflora presenteert u onder leiding van dirigent Frederic Voorn een zeer afwisselend programma met hoogtepunten uit het veelkleurig repertoire. De heer Voorn is naar dirigent ook concertpianist, dat zal hij u ook laten horen. In de fraaie theaterzaal genoten de aanwezigen van de muzikale prestaties van Cantiflora, dirigent Frederic Voorn soleerde enkele pianostukken van zijn laatste CD.

7 mei 2017 Openlucht Mariaconcert Casa Carmeli Zorghotel Vogelenzang:
Cantiflora verzorgde in de tuin van het klooster een openluchtconcert onder grote publieke belangstelling.

Hillegoms Nieuwsblad 12 april 2017Op vrijdag 7 april 2017 onthaalde mannenkoor Cantiflora in de Maartenskerk, vrienden, relaties en sponsoren op een vocaal gaaf optreden. Onder de bezielende leiding van dirigent Frederic Voorn is het ensemble ontegenzeggelijk gegroeid. En dat niet alleen kwalitatief, maar ook zeker qua diversiteit in repertoire.
Het concert kreeg kwalitatief nog meer glans door een sprankelend optreden van de dwarsfluitiste Mirna Ackers, ze liet het enthousiaste publiek kennismaken met de veelzijdigheid van haar instrument.
Koorlid Nico Turkenburg vierde tijdens dit concert zijn 25 jarig jubileum bij Cantiflora, hij werd daarvoor beloond met een zilveren speld en een bijbehorende oorkonde. Het gevarieerde concert werd na de toegift met een donderend applaus afgerond.

Witte Weekblad 28 december 2016:

Op 22 december 2016 viert het KBO met koor Cantiflora voor 150 personen het Kerstfeest in het fraaie Bloemswaard. Na de lunch trad het koor met veel succes op, er was hard gerepeteerd en dat was te horen. Dirigent Frederic Voorn speelde als intermezzo de Regeldruppel Prelude. De toegift was: We wish you a merry Christmas.”Het was weer mooi” vonden de aanwezigen eensgezind.

Vrijdag 23 december 2016 Kerstconcert in Casa Carmeli zorgappartementen complex te Vogelenzang
Een bijzonder en mooi optreden in kleine kring.


Uit het Witte Weekblad 30-10-2015:

Grote belangstelling in Maartenskerk voor Jubileumconcert Cantiflora, het koor maakte een reis door de tijd, uit het uitgebreide repertoire werd een fraaie keuze gemaakt die recht deed aan de vier dirigenten die Cantiflora hebben geleid. Er was zelfs een wereld première, een lied gecomponeerd door dirigent Frederic Voorn “Ja Vas Loebiel” naar een gedicht van Poeskin.
Als gast soleerde Valentina Lazareva, zangpedagoge uit Hillegom, zij zong Ave Maria van G. Caccini en Fontein van Vladimir Vlasov, een hoogtepunt.

Dirigent Frederic Voorn weet met Cantiflora de juiste toon te treffen, ook hij soleerde en wel op de vleugel met Nocturne opus 55 Nr.2 en Prelude 28 opus Nr.15, de regendruppel prelude, beide van Frederic Chopin.

Na When I am 64 van The Beatles beloonde de toehoorders Cantiflora met een daverend applaus.

Uit het Witte Weekblad:
Cantiflora viert jubileum met spetterend concert. Met oprichter en dirigent Bruschke werd indertijd veel Slavisch repertoire gezongen. In het Slavische blok kwam tijdens dit concert naar voren, dat die samenklank Cantiflora goed ligt.Cantiflora legde eer in met een goed concert en een volle Maartenskerk beleefde er veel muziekplezier aan.

Uit de Hillegommer:

Geslaagd dubbeloptreden Cantiflora en Andana op vrijdag 9 april 2010.
Het prachtige geluid van Cantiflora en de frivole zang van AndanA vormden een heel goede combinatie.

Uit Het Witte Weekblad:

Sterk optreden van Cantiflora. De samenklank van cantiflora was fraai en het concert gaf veel te genieten, de combinatie met het koor AndanA bleek een goede keus.

November 2007:
Cantiflora en Babylon uit Amstelveen vormen een goede vocale combinatie.

November 2011:
Gezamenlijk concert Cantiflora en ASAF wordt erg gewaardeerd. Een hoogtepunt was de vertolking van ‘The Holy City’ door Cantiflora-solist Wim van den Burg.

April 2012:
Concert in de Maartenskerk valt in de smaak. Ook het gastkoor Sonority leverde een goede prestatie. Ivana Proparic en Frederic Voorn op piano speelden op een hoog niveau.

Oktober 2013:
Concert in Fioretti College samen met The Moclas Singers uit Huizen met soliste Simone Langeveld een groot succes.